NCPC 2017 - Nordic Collegiate Programming Contest

Lördagen den 7:e oktober 11.00 - 16.00 kommer Programmerings-NM 2017 att gå av stapeln. Alla studenter som är intresserade av att deltaga har möjlighet att göra det i lag om max tre personer. Det handlar om att lösa så många som möjligt av 8-12 kluriga problem på 5 timmar. Huvudsakligen gäller det att hitta en bra lösning på ett klurigt problem och sedan skriva ett program som implementerar lösningen snabbt. Tillåtna språk för i år är: C, C++, C#, Go, Java, Objective-C, Python, Haskell, JavaScript samt PHP. Juryn garanterar att alla uppgifter är lösbara i C++ och Java. Övriga språk kan ha t.ex hastighetsproblem med vissa uppgifter, och inga garantier för dessa. Denna tävling går samtidigt i hela norden på ett 20-tal lärosäten.

Regler och allmän information om tävlingen samt anmälan finns på http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2017/. Anmälan till tävlingen senast 5e oktober kl 18:00, kom ihåg att ange ifall ni får gå vidare inom ICPC (https://icpc.baylor.edu/regionals/rules#HPeriodofEligibility).

För studentlag som gör bra ifrån sig så kan en resa vidare till Nordvästra Europas Regionsfinal (detta år i UK) finnas. Även icke-studenter kan ställa upp i denna tävling, men kan då ej gå vidare till regionsfinalen.

Schema för tävlingsdagen, 7e oktober, är enligt följande:

  • 10:00 - träff i MC413 (MIT-huset) för information om tävlingen samt några ord från våra sponsorer.
  • 10:45 - gå till tävlingssalarna (kanske MA436/446)
  • 11:00 - tävlingen börjar
  • lunchtid - lunch från våra sponsorer.
  • 16:00 - tävlingen avslutas
  • 16:30 - genomgång

Vid frågor, kontakta Tomas Forsman <stric@cs.umu.se>.


Sidansvarig: Tomas Forsman

Utskriftsversion