Till umu.se

NCPC 2016 - Nordic Collegiate Programming Contest

Lördagen den 8:e oktober 11.00 - 16.00 kommer Programmerings-NM 2016 att gå av stapeln. Alla studenter som är intresserade av att deltaga har möjlighet att göra det i lag om max tre personer. Det handlar om att lösa så många som möjligt av 8-12 kluriga problem på 5 timmar. Huvudsakligen gäller det att hitta en bra lösning på ett klurigt problem och sedan skriva ett program som implementerar lösningen snabbt. Tillåtna språk för i år är: C, C++, C#, Go, Java, Objective-C, Python, Haskell, JavaScript samt PHP. Juryn garanterar att alla uppgifter är lösbara i C++ och Java. Övriga språk kan ha t.ex hastighetsproblem med vissa uppgifter, och inga garantier för dessa. Denna tävling går samtidigt i hela norden på ett 20-tal lärosäten.

Regler och allmän information om tävlingen samt anmälan finns på http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2016/. Anmälan till tävlingen senast 6e oktober kl 18:00, kom ihåg att ange ifall ni får gå vidare inom ICPC (https://icpc.baylor.edu/regionals/rules#HPeriodofEligibility). T-shirts (som beställs snart, dvs vi gissar till stor del) och liknande tilldelas enligt anmälningsordning vid brist, så vänta inte med anmälan i onödan.

För studentlag som gör bra ifrån sig så kan en resa vidare till Nordvästra Europas Regionsfinal (detta år i UK) finnas. Även icke-studenter kan ställa upp i denna tävling, men kan då ej gå vidare till regionsfinalen.

Innan tävlingen

Den 26 september bjöd Acino, Cinnober, Codemill, Coldwood och Omegapoint gemensamt in till föreläsning och middag på Cinnobers kontor inför Programmerings-SM i Umeå. Föreläsning med Jimmy Mårdell, TPO på Spotify och tidigare mästare i Prog-SM.

Mer information om inför-eventet (https://goo.gl/ZP1Aw9), som redan har varit.

Schema för tävlingsdagen, 8e oktober, är enligt följande:

  • 10:00 - träff i MC413 (MIT-huset) för information om tävlingen samt några ord från våra sponsorer.
  • 10:45 - gå till tävlingssalarna (MA436/446)
  • 11:00 - tävlingen börjar
  • Runt lunchtid - sponsorerna kommer förbi med mat och dryck, så ni orkar tävla vidare.
  • 16:00 - tävlingen avslutas
  • 16:30 - genomgång

Efter tävlingen

Efter tävlingen bjuder Acino, Cinnober, Codemill, Coldwood och Omegapoint deltagarna på middag och mingel på Connect kl 18:00 och framåt. Anmälan till detta är stängd.

Vid frågor, kontakta Tomas Forsman <stric@cs.umu.se>.


Sidansvarig: Tomas Forsman

Utskriftsversion