Till umu.se

För 2016 års upplaga..

Gå till http://www.cs.umu.se/student/ncpc2016

NCPC 2015 - Nordic Collegiate Programming Contest

Lördagen den 10:e oktober 11.00 - 16.00 kommer Programmerings-NM 2015 att gå av stapeln. Alla studenter som är intresserade av att deltaga har möjlighet att göra det i lag om max tre personer. Det handlar om att lösa så många som möjligt av 8-12 kluriga problem på 5 timmar. Huvudsakligen gäller det att hitta en bra lösning på ett klurigt problem och sedan skriva ett program som implementerar lösningen snabbt. Tillåtna språk för i år är: C, C++, C#, Go, Java, Objective-C, Python, Haskell, JavaScript samt PHP. Juryn garanterar att alla uppgifter är lösbara i C++ och Java. Övriga språk kan ha t.ex hastighetsproblem med vissa uppgifter, och inga garantier för dessa. Denna tävling går samtidigt i hela norden på ett 20-tal lärosäten.

Regler och allmän information om tävlingen samt anmälan finns på http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2015/. Anmälan till tävlingen senast 8e oktober kl 18:00. T-shirts (som beställs 21/9, dvs vi gissar till stor del) och liknande tilldelas enligt anmälningsordning vid brist, så vänta inte med anmälan i onödan.

För studentlag som gör bra ifrån sig så kan en resa vidare till Nordvästra Europas Regionsfinal finnas. Även icke-studenter kan ställa upp i denna tävling, men kan då ej gå vidare till regionsfinalen.

Innan tävlingen

Den 28 september bjuder Acino, Cinnober och Codemill gemensamt in till föreläsning och middag på Cinnobers kontor (ändrat från Origo) inför Programmerings-SM i Umeå. Föreläsning med Isak Jonsson, CTO och medgrundare av Vidispine, samt flerfaldigt svensk mästare i denna tävling.

Obs: Anmälan (https://goo.gl/Nm5vFA) till inför-eventet senast torsdag 24/9 (framflyttat från måndag 21/9).

För mer information, se http://www8.cs.umu.se/events/ncpc2015/infor-ncpc2015.pdf (obs: fel plats, det blir på Cinnobers kontor, Skolgatan 62A).

Tävlingsdagen

Schema för tävlingsdagen, 10e oktober, är enligt följande:

  • 10:00 - träff i MC413 (MIT-huset) för information om tävlingen samt några ord från våra sponsorer.
  • 10:45 - gå till tävlingssalarna (troligen MA416/426)
  • 11:00 - tävlingen börjar
  • Runt lunchtid - Dohi Sweden kommer förbi med Subs och dryck, så ni orkar tävla vidare.
  • 16:00 - tävlingen avslutas
  • 16:30 - genomgång

Efter tävlingen

Efter tävlingen bjuder Acino, Cinnober och Codemill deltagarna på middag och mingel på Cinnobers kontor 18:30 och framåt. Ytterligare information kommer att skickas ut till de registrerade lagen.

Vid frågor, kontakta Tomas Forsman <stric@cs.umu.se>.