Till umu.se

NCPC 2014 - Nordic Collegiate Programming Contest

Lördagen den 4:e oktober 11.00 - 16.00 kommer Programmerings-NM 2014 att gå av stapeln. Alla studenter som är intresserade av att deltaga har möjlighet att göra det i lag om max tre personer. Det handlar om att lösa så många som möjligt av 8-12 kluriga problem på 5 timmar. Huvudsakligen gäller det att hitta en bra lösning på ett klurigt problem och sedan skriva ett program som implementerar lösningen snabbt. Denna tävling går samtidigt i hela norden på ett 20-tal lärosäten.

Regler och allmän information om tävlingen samt anmälan finns på http://ncpc.idi.ntnu.no/ncpc2014/. Anmälan innan 2a oktober kl 18:00. T-shirts och liknande tilldelas enligt anmälningsordning vid brist, så vänta inte med anmälan i onödan.

För studentlag som gör bra ifrån sig så kan en resa vidare till Nordvästra Europas Regionsfinal finnas. Även icke-studenter kan ställa upp i denna tävling, men kan då ej gå vidare till regionsfinalen.

Innan tävlingen

Den 25 september bjuder Acino, Cinnober och Codemill gemensamt in till träning inför Programmerings-SM i Umeå. Föreläsning med Jimmy Mårdell, Spotify, ingår också. För mer information om detta och anmälan, se http://infotechumea.se/hardtraning-infor-sm-i-programmering.

Tävlingsdagen

Schema för tävlingsdagen, 4e oktober, är enligt följande:

  • 10:00 - träff i MC413 (MIT-huset) för information om tävlingen samt några ord och prestandahöjande åtgärder (läsk/energidryck/fika) från våra sponsorer.
  • 10:45 - gå till tävlingssalarna (troligen MA416/426)
  • 11:00 - tävlingen börjar
  • 16:00 - tävlingen avslutas
  • 16:30 - genomgång

Efter tävlingen

Acino, Cinnober och Codemill bjuder på middag efteråt på Origo, 18.30 - 22.00 för deltagare. För anmälan och information, kontakta Emilott Lantz <emilott.lantz@codemill.se>

Vid frågor, kontakta Tomas Forsman <stric@cs.umu.se>.