Till umu.se

Nyheter från institutionen

Swedish e-Science Academy lyfter fram e-vetenskap

2017-10-10
Forskare inom e-vetenskap, e-science, samlas i Umeå under två dagar för Swedish e-Science Academy.

Umeåforskare vetenskaplig rådgivare till Komatsu

2017-10-10
Umeåforskaren Martin Servin har utsetts till vetenskaplig rådgivare till Komatsu-koncernen. Uppkopplade smarta maskiner i samspel med människan är i fokus.

P4 Västerbotten: Ett avläsningsprogram som känner av hur du formulerar dig har utvecklats på Umeå universitet

2017-09-28
En metod för att utläsa en författares egenskaper genom analys av texten har arbetats fram på Umeå universitet. Bland annat ska brott vara möjliga att lösa genom metoden. Niklas Zechner från Umeå universitet har skrivit en avhandling i ämnet.

Ditt sätt att skriva visar vem du är

2017-09-26
Är en text anonym om du inte undertecknar den? Forskning visar att det ofta går att uttala sig om en författare eller dess egenskaper genom analys av texten. Metoden kan användas för att upptäcka brott på internet, men den kan också missbrukas. Det skriver Niklas Zechner i sin avhandling, som försva...

Infotech Umeå: Fullt hus när IT-företag möter studenter

2017-09-20
Det är trångt. Det är knökfullt. Intresset är på topp när 28 företag under en heldag får möta IT-studenter vid Umeå universitet. Det brukar alltid vara ett stort drag kring den årliga Karriärdagen på Umeå universitet när studenter som läser IT-utbildningar får möta företag från främst IT-branschen....

Avknoppningsföretaget Algoryx teknik stöder världens största robottävling

2017-09-11
Simuleringsteknik från avknoppningsföretaget Algoryx ska användas i världens största robottävling som avgörs i Japan 2020.

Elastisys i Europasatsning på fog computing

2017-09-10
Avknoppningsföretaget Elastisys är med i stor europeisk satsning på fog computing, framtidens avancerade infrastruktur, särskilt lämplig för Internet-of-Things (IoT).

Nyhetsarkiv

Nyheter