Till umu.se

Nyheter från institutionen

EM-framgångar för Umeåstudenter

2017-02-13
Elitidrottsstudenterna Frida Sandberg, Ulrik Nordberg, Markus Lundholm, Evelina Wickbom och Erik Blomgren visade god form i EM i skidorientering i finska Imatra under dagarna 7–12 februari. Av Sveriges åtta EM-medaljer togs fyra medaljer av studenter vid Idrottshögskolan i Umeå.

Sveriges radio Ekot: Robot ska hjälpa till i äldrevården

2017-01-16
Den lilla roboten Pepper som är ungefär 1,20 meter hög, gjord i vit plast och har stora ögon som kan blinka i olika färger. Den kan gestikulera, vänder sig mot den som pratar och kan utbyta information men inte kommunicera på en högre nivå. Projekt Socrates ska forska i robotar som inte bara ska hj...

Studenter visar framtidens digitala vardag

2017-01-11
Framtidens digitala vardag var temat när studenter inom datavetenskap, interaktionsdesign och arbetsterapi visade hur interaktiva intelligenta system kan hjälpa människor att bättre delta i samhället, leva i smarta städer och hjälpa människor med funktionshinder till ett mer aktivt liv.

Titta in i framtidens smarta digitala vardag

2017-01-09
Samarbete mellan IT-studenter och blivande arbetsterapeuter vid Umeå universitet ger ny kunskap om digitala smarta miljöer. I morgon visar studenterna upp sina prototyper i universitetets nya fokusmiljö i MIT-huset.

Studenter bygger smarta digitala miljöer

2017-01-09
Kan sociala robotar, artificiell intelligens och augmented reality vara en hjälp för människor i vardagen? Ett unikt samarbete mellan IT-studenter och blivande arbetsterapeuter vid Umeå universitet ska ge kunskap om digitala smarta miljöer.

Bart De Moor om Machine Learning

2016-12-07
Under höstterminen 2016 arrangerar Institutionen för datavetenskap en seminarieserie om Machine Learning, maskininlärning. Professor Bart De Moor, KU Leuven, Belgien, har gästat institutionen för att träffa forskare och hålla två öppna föreläsningar.

Eddie Wadbro utnämnd till docent

2016-11-30
Eddie Wadbro, universitetslektor i datavetenskap, har antagits som docent i datavetenskap vid Umeå universitet.

Fria tidningar: Robotar lär sig jobba i äldrevården

2016-11-22
Roboten är drygt en meter hög och gjord av vit plast. Den har stora uttrycksfulla ögon, kan gestikulera, lyssna, vända sig mot den som pratar och svara med en spröd syntetisk röst. Robotar lär sig kommunicera mer mänskligt i ett nytt forskningsprojekt inriktat på framtidens äldrevård. – Robotar ka...

Nyhetsarkiv

Nyheter


Sidansvarig: Lena Kallin Westin
2008-10-21

Utskriftsversion